Ekmekleri neden çöpe atacaksınız ki… Bayat ekmekleri değerlendirmenin 5 pratik yolu…

İsrafın önüne geçen bayatlamış ekmekleri kıymetlendirme fikri, tıpkı vakitte tüm gün tok kalmak için de tesirli. Bayatlamış ekmek tanımlarında bulunan yumurtalı ekmeği, çocuklar da büyükler de bayılarak yiyor. Pratik ve lezzetli ekmekler için kolay materyalleri bir ortaya getirebilir, çocukların da yemek sorununu kolaylıkla çözebilirsiniz. Ayrıyeten hafta sonu için farklı tarifler de denemeniz mümkün. İşte bayatlamış ekmeklerden oluşan pratik yemekler…

Ekmek Pizzası

Evinizde bulunan bayat ekmekleri dilimleyin. Daha sonra dilimlere ayırdığınız ekmeklerin üzerine salça yahut domates sosu sürün.

Biber, sucuk, sosis ya da istediğiniz öbür pizza materyallerini üzerlerine dizin ve evvelden ısıtılmış fırına atın.

Malzemeler biraz piştikten sonra çıkarıp kaşar rendeleyin. Dilerseniz kaşar yerine lor üzere peynirleri de koyabilirsiniz.

Yumurtalı Ekmek

Klasik bir yumurtalı ekmek tanımı yerine kekik, tuz, yumurta ve karabiberi bir kapta uygunca karıştırın.

Daha sonra dilimlediğiniz ekmekleri, sosa batırın ve yağda kızartın.

Kruton

Bayat ekmekleri küp halinde doğrayın. Daha sonra tavaya alıp üzerlerine zeytinyağı gezdirin. Biraz pembeleştikleri vakit karabiber, tuz, pul biber ve kekik dökün. Kıtır kıtır olana kadar aykırı düz edip kızartın.

Daha pratik olması için tavada değil de fırında da bu tanımı yapabilirsiniz.

Islama

Küp halinde kesilen bayat ekmekleri fırında kurutun. Daha sonra bir tavaya tereyağı dökün ve üzerine soğan ile salça ekleyin.

Kavurmaya devam ettiğiniz materyallerin üzerine kıyma dökün. İsteğe nazaran baharat da ekleyebilirsiniz.

Harç piştikten sonra fırından alınan kuru ekmeklerin üzerine bunu dökün ve ekmekler büsbütün sosu çektikten sonra tüketin.

Ekmek Çorbası

İlk olarak bir ölçü et suyunu tencereye alın. Bayatlamış ekmekleri de içine doğrayın. Ekmekler dağılana kadar bu karışımı kaynatın. Akabinde tuz, yağ, karabiber ekleyip karıştırın.

Bunlar kısık ateşte pişerken, bir kapta da bir yumurtanın sarısı ile bir bardak sütü karıştırın. Bunu da yavaş yavaş çorbaya ekleyip karıştırın.

Çorba hazır olunca ince kıyılmış maydanozları da ek ederek servise hazır hale getirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir